Web UX & UI

Sikeres termék elképzelhetetlen megfelelő felhasználói felület nélkül. Mélyreható kutatás és elemzés segítségével olyan felületet tervezünk a szolgáltatása számára, amely nem csak ergonómiailag hibátlan, de meg is felel a felhasználói célcsoport ízlésének és igényeinek.

Kutatás

Ügyfélinterjú, briefing
Az interjú során felmérjük az ügyfél üzleti igényeit, céljait és meghatározzuk a szolgáltatás célcsoportját. Ennek alapján pontos briefet készítünk, amely rögzíti a kitűzött célokat és az azok eléréséhez vezető tervezési folyamatot.

Best practice kutatás, konkurencia elemzés
Milyen versenytársakkal kell szembenéznie a terméknek? Mik a versenytársak erősségei és gyengeségei? Mitől lesz jobb náluk az új termék? Mik az adott piaci szegmensben leginkább bevált gyakorlatok? Ezekre a kérdésekre kínálunk olyan személyre szabott válaszokat, amelyek meghatározóak lesznek a termék sikeressége és a célok elérése szempontjából.

Információs architektúra (IA) tervezés
Megtervezzük termék felépítését, oldalstruktúráját, navigációs rendszerét, amelyben a célközönség könnyedén eligazodik majd. Az IA tervezés végére világos lesz, hogy milyen tartalmakra és funkciókra lesz szükség ahhoz, hogy a kész termék megfeleljen a kitűzött üzleti céloknak.

Felhasználói útvonal tervezés
Feltérképezzük, hogy milyen útvonalat járnak majd be a felhasználók a termék használata közben, illetve milyen forgalmi forrásokból számíthatunk az érkezésükre. Felmérjük, hogy mi segítheti és mi akadályozhatja őket abban, hogy a termék használata során minél könnyebben elérjék céljukat. Könnyen tanulható, következetes és ergonomikus termék fejlesztése a cél.

UX tervezés

Wireframe tervezés
A kutatási fázis során szerzett ismeretek alapján felvázoljuk és a megrendelővel egyeztetve finomítjuk termék képernyőterveit annak érdekében, hogy megtaláljuk a szolgáltatásnak legmegfelelőbb megoldást. A tervezés során létrejövő wireframe-ek (drótvázak) mutatják majd meg az egyes oldalak felépítését és arányait, tartalmazzák a végleges szövegeket, valamint az egyes szolgáltatások pontos elhelyezkedését.

Prototípus készítés
Ha a termék jellege szükségessé teszi, akkor a végleges dórvázak alapján egy design nélküli, kattintható prototípust is készítünk a szolgáltatásból. Ennek segítségével meggyőződhetünk róla, hogy a megtervezett felhasználói felület valóban képes megfelelni a kitűzött céloknak. Ha kell, akkor prototípus tesztelése során szerzett tapasztalatok alapján tovább finomítunk a felületen.

UI tervezés

Vizuális kulcsmotívumok meghatározása
A megrendelővel egyeztetve közösen meghatározzuk a termék karakteréhez és a célközönség ízléséhez leginkább illő színeket, formákat, hangulati elemeket. A termék hangulatának megteremtésével elérjük, hogy ne csak könnyen használható, de szerethető is legyen a felhasználók számára, és örömmel használják majd.

Design tervezés
A korábbi kutatási és tervezési fázisok eredményeire támaszkodva elkészítjük a termék végleges látványterveit, amelyek pixel pontosan ábrázolják a felhasználói felületeket. A végeredmény egy ergonómiai szempontból kifogástalan és a felhasználókban kedvező benyomást keltő termék lesz.

Style guide és UI kit összeállítása
Ez a dokumentum részletes útmutatót tartalmaz a termék designjában használt színekről, betűtípusokról, betűméretekről és felületi elemekről. Az ebben foglaltakat követve a későbbi fejlesztések és módosítások is összhangban maradnak majd a termék eredeti vizuális megjelenésével.

Utókövetés, mérés, elemzés

Számunkra a felhasználói felület tökéletesítése nem ér véget a termék élesítésével. A felületbe épített mérések segítségével folyamatosan követhetjük a felhasználók viselkedését és szokásait, a számok elemzésével pedig segítséget nyújthatunk a termék további fejlesztési irányai és lehetőségei meghatározásában. Több megoldást is kipróbálunk A/B és multi variant tesztelés segítségével, hogy usability szempontból is a leghatékonyabb irányba fejlődjön tovább a termék. Már létező oldalak optimalizálásában is segíthetünk annak érdekében, hogy a megrendelő magasabb konverziós arányt érhessen el és hatékonyabb legyen a terméke.


Dolgozzunk együtt, kérje egyedi ajánlatunkat!

EXOT