Keresőoptimalizálás (SEO)Gyors, jól felépített oldal az előkelő helyezés érdekében

Egy technikailag és tartalmilag megfelelően felépített weboldal nélkül nem lehet tartós sikereket elérni a keresőoptimalizálás területén sem. Az általunk fejlesztett site-ok megfelelnek minden technológiai ajánlásnak amelyek ahhoz szükségesek, hogy a keresőrendszerek eredményesen feldolgozhassák a tartalmukat.

Már kész oldalak technológiai keresőoptimalizálásában is hatékony segítséget tudunk nyújtani tanácsadási és kivitelezési szinten is. Amiben számíthat ránk:

  • Belső linkháló tervezése és optimalizálása
  • Releváns kulcsszavak elemzése
  • Kulcsszósűrűség elemzés
  • Tartalmi tanácsadás keresőoptimalizálási szempontból
  • HTML forráskód elemzése
  • Strukturált adatok hozzáadása
  • Performancia javítása, oldalak gyorsítása
  • Szerver logok elemzése
  • Hibás linkek és oldalak szűrése

Belső linkháló tervezése és optimalizálása
Az oldalra mutató külső linkek mellett a megfelelő belső linkhálózat kialakítása is fontos tényezője a keresőoptimalizálásnak. Segítségével lehetővé tesszük a keresők számára, hogy jobban megértse, melyek a site fontosabb tartalmai és rajtuk keresztül bejárhatóvá válik a site minden tartalma. A jól megtervezett belső linkháló a keresőbotok mellett a felhasználók számára is hasznos a tartalmak közötti eligazodásban, így nem csak SEO, hanem UX és navigációs szempontból is nagyon fontos.

Releváns kulcsszavak elemzése
A keresőoptimalizálás legalapvetőbb mozzanata azoknak a szavaknak és kifejezéseknek a meghatározása, amelyekre az oldal célcsoportja keres. A kulcsszavak listájának összeállítása során azt is figyelembe vesszük, hogy milyen versenytársakkal kell megküzdeni az előkelő helyezés elérése érdekében.

Kulcsszósűrűség elemzés
Ha már ismerjük, hogy milyen kulcsszavak és kifejezésekre van értelme optimalizálni az oldalt, akkor felmérjük ezek előfordulási gyakoriságát és az előfordulási helyeiket. Minél fontosabb felületeken minél gyakrabban bukkan fel az oldalon belül az adott kulcsszó értelmes környezetben, annál relevánsabbnak fogják tekinteni az oldalt a keresők a kifejezéssel kapcsolatban.

Tartalmi tanácsadás keresőoptimalizálási szempontból
A színvonalas tartalom nem csak látogatókat vonz, hanem keresőoptimalizálási szempontból is kiemelt jelentőségű. A kulcsszavak egyszerű halmozása önmagában nem vezet hosszú távon eredményre, ha az nem párosul hozzá illő tartalommal. Az egyedi, érdekes és jól szerkesztett tartalmakat nem csak a keresők, hanem a felhasználók is örömmel fogadják majd.

HTML forráskód elemzése
A SEO szempontból hatékony weboldal nem csak tartalmi, hanem technológiai értelemben is kifogástalannak kell lennie. A keresőrendszerek alapvetően az oldal HTML forráskódját dolgozzák fel, ezért fontos szem előtt tartani minden idevágó szabványt és ajánlást.

Strukturált adatok hozzáadása
A strukturált adatok használata előfeltétele az ún. rich megjelenésnek, amely extra információk megjelenítését teszi lehetővé a Google találati listájában. Ezzel - még ha nem is első helyen jelenik meg az oldal egy adott kulcsszóra - a kereső találati listájának felületéből egy nagyobb szeletet kihasítva és egyben figyelemfelkeltőbb formában tűnhet fel a site a konkurenciák találatai mellett.

Performancia javítása, oldalak gyorsítása
A felhasználókhoz hasonlóan a keresőrendszerek is a gyors, megbízhatóan működő oldalakat részesítik előnyben. Ha egy site akadozva működik, vagy túl lassan töltődik be, akár figyelmen kívül is hagyhatják a keresőrobotok. Mi fejlesztéssel és tanácsadással is segíthetünk abban, hogy oldala gyorsabb és megbízhatóbb legyen, ez pedig a látogatók felhasználói élményét is nagyban javítja majd.

Szerver logok elemzése
Az oldalt kiszolgáló szerverek naplóállományai számos esetben nyújthatnak hatékony támpontot a keresőoptimalizálási problémák feltárásához. A logok elemzéséből pontos képet kaphatunk az oldalra látogató keresőrobotok tevékenységéről és az oldalon eltöltött idejükről és a tevékenységüket esetlegesen megnehezítő problémákról. A logok beható elemzéséből szintén kiderülnek, ha elérhetetlen vagy részlegesen elérhető tartalmak vannak a site-on, gyakran fordulnak-e elő szerverhibák, vagy vannak-e hibás átirányítások.

Hibás linkek és oldalak szűrése
Ha egy site-on nagy számban fordulnak elő hibásan működő linkek vagy nem működő oldalak, akkor az az oldal a találati listában elfoglalt helyezését is hátrányosan fogja érinteni. Ezeknek a hibáknak nem csak a kiszűrésében, hanem a kijavításában is segíthetünk.


Dolgozzunk együtt, kérje egyedi ajánlatunkat!

EXOT